R/I kullen

Vår R/I kull - u: Myltans Grand Slam - Mamma till vår K/I kull. Utställd av fodervärd 4ggr. Excellent. MH testad. GK anlagsklass viltspår och ett 1a pris viltspår öppen klass. Ögonlyst 2009 och 2011 u.a. 

Vår R/I kull - e: SEUCH Maximin Quickstep. 5 CERT. Svensk utställningschampion. Ögonlyst 2010 och 2011 u.a.

Mamma Isa pustar ut efter en lång förlossning då första valpen satt fel och vi fick på midsommarafton åka till Jönköpings Djursjukhus för att där få en duktig veterinär som puttade tillbaka den första valpen. Sen föddes valparna i rask takt. 

Det roliga med denna kullen var att ultraljudet på 26dygnet visade att Isa var tom. Efter mycket om och men insåg vi att hon nog var dräktig ändå... Röntgen avslöjade 5 valpisar!
Så efter 5e valpen var född packade vi in hela familjen i bilen och åkte hem från djursjukhuset... Efter ngr mil säger jag "konstigt det verkar som att hon har krystvärkar...." efter ytterligare var det inte ngt snack om saken - en sjätte valp var på väg!

Vi hann knappt bära in Isa så föddes en 196gr liten tik! Ganska svag efter att varit med i så många timmar. Men oj vad vi gnuggade, nöp och bad om liv och snart började det pipa och sakta men säkert tog sig lilla "Rådiga Isola". Men det rosslade i bröstet på henne så mycket oro var det den natten. Men nu är det 2 dygn sen och hon är nu lika pigg som de andra. Vi håller tummarna!
Valparna är döpta efter första bokstaven på sin pappas tilltalsnamn och första bokstaven på sin mammas tilltalsnamn, därav R/I kullen:

"Robusta Indra", "Raffiga Ila", "Rockande Iffe", "Rofyllda Ina", "Reslige Ikaros", "Rådiga Isola" - just i den ordningen föddes de.
Hon var en riktig kämpe från start Rådiga Isola - när de andra kröp ihop en hög kravlade hon till mamma och försökte få i sig lite mat till.
Reslige Ikaros tar en tupplur efter maten.
Rockande Iffe är SÖT!
Mys hos mamma.
Mer mys hos mamma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: